Peste 800 de elevi ai liceului din satul Răzeni, Ialoveni, vor beneficia de o cantină renovată

img_2886Prim-ministrul în exercițiu, Iurie Leancă, a vizitat astăzi Liceul Teoretic „Ion Pelivan” din satul Răzeni, Ialoveni, unde a asistat la inaugurarea cantinei care a  fost complet renovată și reutilată.

Acest lucru a fost posibil după vizita Şefului Executivului de acum trei luni, în cadrul căreia a fost discutată problema necesităţii reconstrucţiei cantinei instituţiei. Astfel, Iurie Leancă a apelat la Asociația de prietenie Japonia-Moldova-Ucraina, care a venit cu o donație în valoare de peste 700 de mii de lei în acest scop.

Schimbările sunt evidente, vizibile. Mulțumesc doamnei Director, Adelina Gheţiu, pentru insitența care ne-a motivat să găsim soluții pentru problema dată. Vom depune toate eforturile ca Răzeni să arate ca un sat european”, a precizat Iurie Leancă.

În context, Premierul a dezvăluit și nişte date despre familia sa: „Părinții mei s-au cunoscut la Răzeni. Tatăl meu făcea practică aici, fiind student la matematică, la Chișinău. Aici s-au cunoscut cu mama mea, aici au decis să creeze familia, rodul căreia sunt și eu, iar acest lucru mă face de fiecare dată să-mi aduc aminte de Răzeni cu multă dragoste”.

În total, pentru realizarea proiectului de renovare a cantinei Liceului Teoretic „Ion Pelivan” a fost nevoie de peste un milion de lei, bani oferiți de Asociația de prietenie Japonia-Moldova-Ucraina, Consiliul raional Ialoveni contribuţia liceului. Graţie acestui proiect, de mâine, cei 824 de elevi ai liceului vor mânca la cantina renovată.

Primarul satului Răzeni,  Ion Crețu, a anunțat că administrația locală planifică  izolarea termică a clădirii liceului, dar și achiziționarea unui cazan pe biomasă. Suma necesară pentru realizarea proiectului în cauză se cifrează la 5,2 mil. lei, resurse financiare fiind deja identificate.

La final, Prim-ministrul a fost urat și semănat de liceeni cu ocazia ajunului Sfântului Vasile.